ROPET FRÅN FRAMTIDEN

I Ropet från framtiden får skolklassen vara med om ett postapokalyptiskt cirkusäventyr där de själva skriver slutet på sagan.

Ropet från framtiden är en äventyrsvandring där barnen via QR-koder får ta del av ett äventyr genom små korta filmer. Filmerna innehåller en spännande saga och kreativa samarbetsövningar. När äventyret är klart får barnen själva skriva slutet på historien. Vi vill att de ska känna sig som författare till sina egna liv. Att de kan påverka vad som sker i sagan precis som de kan påverka världen de lever i. 


I 380 miljoner år har träden tornat upp sig som kungar och drottningar med sina kronor över jordens invånare. Men vädret är inte längre som det brukar vara, ibland blir det vinter mitt i sommaren och ibland blir det ingen vinter alls. Detta gillar inte träden. En del har slutat tappa sina löv och vissa får inga löv alls. Det verkar som att träden tappat sin livslust och människorna verkar inte bry sig. Den enda som försöker göra något åt saken är en liten Artificiell intelligens Ain. Ain är den enda som förstår vad som håller på att hända. När människorna allt mer började likna maskiner, tänka som maskiner och betrakta sin omgivning som maskiner bryr de sig inte längre om naturen och djuren. Människorna har blivit en slags maskin-zombies.  


Nu är det upp till Ain att rädda livet på jorden och till sin hjälp har den barnen i vår tid. Ain har nämligen lyckats hitta en möjlighet att digitalt hacka sig tillbaka i tiden för att hitta någon som kan hjälpa till. Några modiga och smarta barn är vad den behöver eftersom de vuxna är alltför upptagna med att jobba och betala räkningar för att kunna ta tag i det här. 


Syfte med äventyret

  • Jobba tillsammans
  • Kreativitet och problemlösning
  • Framtiden är inte given, den skapas av oss människor. 
  • Lära sig om utopier och formulera egna utopier.


Det enda som behöver förberedas är att välja en lämplig plats och sätta upp de utskrivna bladen i en slinga. Varje grupp som går slingan behöver en mobil eller platta med QR-läsare. Sen är det bara att sätta igång!