CIRKUS, STENAR OCH SAND


LÖRDAG 21 MAJ, kl. 9:00

Avgång: kl 09:00 Bokgatan 18, Malmö → Ale Stenar.  

ca 12.00 Ale Stenar → Sandhammaren Havsbad 

Hemkomst: Bokgatan ca. 17.00

TA MED EGEN MATSÄCK

           

Vi börjar vår utflykt med en dubbelutflykt. På en och samma dag besöker vi först Ales Stenar för att sedan åka vidare till Sandhammarens havsbad för att koppla av på stranden och träna cirkus under trädens skugga.

BOKA BILJETTER På Kulturcentralen  


ALE STENAR

På Kåsehuvud ovanför hamnen i det gamla fiskeläget Kåseberga tronar Sveriges största bevarade skeppssättning, Ales stenar upp sig. Skeppssättningen består av 59 stenar och dateras vanligen till vendeltiden (ca år 540 till 790). 

Upplevelsen på åsen, där havet möter himlen och naturen kommer så nära är magisk! Njut av atmosfären, och vandra upp på åsen till skeppssättningen! Eller stanna kvar nere i hamnen där det finns hantverkare, souvenirbutiker och antikaffärer som ligger sida vid sida med restauranger och kiosker.


SANDHAMMAREN HAVSBAD

Längs Skånes sydöstra kust, mellan Löderup och Mälarhusen, ligger ett av de största och mest värdefulla kustdynområdena i landet. 

I Sandhammaren finns små promenadstigar, men det går även att ströva fritt i skog och på stranden. I skogen intill stranden kan man prova på cirkus!

Du väljer själv om du vill passa på att lära dig jonglera eller bara koppla av på stranden, ha en picknick eller ta en promenad.


TILLGÄNGLIGHET

Att komma upp till Ales stenar om man är funktionshindrad eller sitter i rullstol är tyvärr inte möjligt. Men om man vill njuta av havet och kanske äta en glass nere vid hamnen så går det bra att följa med på resan om man sitter i rullstol. Vid Sanhammaren finns det en trälagd stig så att man kan komma ner och se havet även sittande i rullstol. 


TA MED

Matsäck. Lämpliga kläder och skor. Filt.
BOKA BILJETTER På Kulturcentralen  
Du köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar.